top of page
Search

לא בכל מחיר: איך אומרים "לא" לבוס בלי לשרוף גשרים?

  • Writer: Or Bar Cohen
    Or Bar Cohen
  • 5 days ago
  • 3 min read

יש מילה אחת שקשה לומר בעבודה והיא אולי הכי קשה: "לא".לא כי אנחנו לא יודעים איך, אלא כי לפעמים נדמה שזה פשוט אסור.


הפחד מלהצטייר כעצלן, לא מחויב, או "לא קולגיאלי" גורם לרבים מאיתנו להנהן גם כשכבר אין לנו מקום בלו"ז, מקום בנשימה, או מקום לחשוב.


אבל הנה החדשות הטובות: "לא" שנאמר נכון יכול דווקא לבנות את האמון עם המנהל שלך, ולא לפגוע בו. כן, כן. מחקרים מראים שעובדים שמציבים גבולות בצורה שקולה נתפסים כאמינים, ברורים וניהוליים יותר (Colquitt et al., 2007; Grant & Parker, 2009).




אז איך עושים את זה?הכול מתחיל במודעות עצמית – וממשיך ביכולת לתקשר אותה נכון.


לא אומר "לא": הוא פשוט שם גבול חכם

נניח שהבוס שלך מבקש ממך לקחת חלק בפרויקט חדש. אתה עמוס, ובאמת שאין לך איך להכניס עוד משהו בלי לפגוע באיכות.במקום לדחות על הסף, אפשר לומר:"אני רוצה לעזור, אבל כרגע יש לי התחייבויות קודמות שאני חייב לעמוד בהן. אולי נחשוב יחד איך בכל זאת זה יכול להתקדם?"

שילוב של הבנה, מחויבות וגמישות זה הסוד. אתה לא אומר "לא", אתה מציע דרך אחרת. זה משדר אחריות, לא התנגדות (Crant, 2000).


אפשר גם לבקש זמן

לא כל שאלה מצד מנהל דורשת תשובה מיידית. לפעמים, דווקא שהות למחשבה היא מהלך אסטרטגי. אמירה כמו:"תן לי לבדוק את הלו"ז ולחזור אליך עד מחר בבוקר"נותנת לך זמן לשקול, לתעדף, ובעיקר לא להגיב באימפולסיביות (Kahneman, 2011).

ובינינו, מנהלים מעריכים אנשים שמודעים ליכולות שלהם. זה מראה על חשיבה מערכתית, לא על חולשה.


וזה בסדר לומר "זה לא התחום שלי"

פשוט, כן?אבל אמירה כזו דורשת אומץ. לומר:"אני לא חושב שיש לי את הכלים המקצועיים להתמודד עם זה בצורה שתביא תוצאה טובה"זה לא הודאה בכישלון אלא הצהרה על מקצוענות.

מי שמכיר במגבלות שלו, מציג את עצמו כאדם ריאלי, שמעדיף לדייק מאשר להרשים (Friedman & Lobel, 2003). ואם יש לך גם הצעה מי כן יכול לקחת את זה? אפילו טוב יותר.


לא עכשיו ≠ לא לעולם

לפעמים "לא" זה פשוט "לא עכשיו"."כרגע זה לא הזמן מבחינתי, אבל אולי בהמשך כן אוכל להיכנס לזה"זו דרך להישאר פתוח, להראות רצון, ולא להיסגר בפני הזדמנויות – אפילו אם הן כרגע לא מתאימות.

הגישה הזו בונה מערכת יחסים שמתבססת על כנות לא על השביעות רצון הרגעית של המנהל (Rogers, 2001).


והכי חשוב - לשים את האיכות במרכז

אם אתה לא יכול להשקיע בפרויקט את מה שהוא דורש תגיד את זה."אני לא בטוח שאוכל לתת לזה את תשומת הלב שהוא צריך כרגע, ואני לא רוצה שזה יבוא על חשבון האיכות"

מנהלים שמבינים את הערך של עבודה טובה יעדיפו שתגיד להם את זה, מאשר שתגיד "כן" ו"תישרף" בדרך.


לסיכום

לדעת לומר "לא" זה לא פחות חשוב מלהגיד "כן". זה חלק ממערכת יחסים מקצועית בוגרת ובריאה, שבה שני הצדדים מכירים במגבלות, מנהלים דיאלוג פתוח ובעיקר סומכים אחד על השני.

אם אי פעם הרגשת לא נעים להציב גבול, תזכור: אתה לא עובד פחות טוב כשאתה אומר "לא". אתה פשוט עובד חכם יותר.

ובמקרים רבים זו הדרך היחידה להצליח לאורך זמן מבלי להישחק.


ביבליוגרפיה

  • Colquitt, J. A., Scott, B. A., & LePine, J. A. (2007). Trust, trustworthiness, and trust propensity: A meta-analytic test of their unique relationships with risk taking and job performance. Journal of Applied Psychology, 92(4), 909–927.

  • Crant, J. M. (2000). Proactive behavior in organizations. Journal of Management, 26(3), 435–462.

  • Friedman, S. D., & Lobel, S. A. (2003). The happy workaholic: A role model for employees. Academy of Management Executive, 17(3), 87–98.

  • Grant, A. M., & Parker, S. K. (2009). Redesigning work design theories: The rise of relational and proactive perspectives. Academy of Management Annals, 3(1), 317–375.

  • Kahneman, D. (2011). Thinking, fast and slow. Farrar, Straus and Giroux.

  • Rogers, C. R. (2001). On becoming a person: A therapist's view of psychotherapy. Houghton Mifflin Harcourt.

 
 
 
bottom of page